Mindfulness


Wat is mindfulness?

                                                                                                                                          Ik volg een koers die ik niet ken

                                                                                                                                          Ik heb het recht om te verdwalen

                                                                                                                                          Zo kan ik worden wie ik ben

                                                                                                                                          (Stef Bos  De ruimtevaarder)

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een aandachttraining, een systematische aanpak gebaseerd op ons innerlijk vermogen tot ontspanning, aandacht, bewustzijn en inzicht. Het trainen van aandacht draagt bij aan een meer bewuste manier van leven. Door dit bewustzijn ben je meer in staat om die keuzes te maken die goed voor je zijn, die je nastreeft, daar waar je naar op zoek bent.

In mindfulness leer om het leven te nemen hoe het zich aandient, ook als het even moeilijk loopt. Je leert het moment volledig te accepteren zoals het is, zonder een oordeel te vellen over die ervaringen. Dit vormt dan de basis om gericht je koers te bepalen voor het volgende moment. Het gevolg is dat je keuzes kunt maken die je gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren. Thema’s waarmee je oefent zijn zoal: leren loslaten, geduldig zijn, accepteren, eindeloos opnieuw beginnen en vertrouwen opbouwen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de effecten van de aandachttraining in de MBSR traditie ( mindfulness based stress reduction) zeer positief en behulpzaam kunnen zijn, ook op de langere termijn.


EENZAAMHEID

Ervaar jij ook wel eens eenzaamheid?  Voel je je vaker alleen?

Mindfulness kan een effectieve manier zijn als middel tegen somberheid, depressieve gedachten en gevoelens, onrust in je hoofd en lichamelijke klachten, een onverwerkte echtscheiding, twijfels over je leven, moeite met relaties, etc.

Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 


ECHTSCHEIDING

Gevolgen van een echtscheiding of het proces er naar toe kan voor ieder erg veel onrust oproepen. Grote onzekerheid, machteloosheid, frustratie, verdriet, boosheid, verwarring   .............     je raakt helemaal verstrikt!

Wil je graag wat meer sturing en rust voor jezelf, je (ex)partner en eventueel je kind(eren) dan kan de methode MINDFULNESS enorm helpend zijn. De eerste kennismaking is geheel gratis. Samen zullen we vervolgens bekijken hoe het vervolgtraject zal worden vorm gegeven.