Mindfulness


Ervaringen van cursisten

'Fanny:"door de mindfulness sta ik positiever in het leven. Ik kan makkelijker omgaan met vervelende of moeilijke situaties. Dingen accepteren die ik toch niet kan veranderen, en veranderen wat ik wél kan veranderen. Daardoor ook meer aan mezelf denken i.p.v. alleen aan en voor anderen. Ik ben nu een “leuker” persoon, voor mezelf en voor mijn omgeving . Ik voel me prettiger en rustiger."


Marjan:"ik heb door mindfulness meer innerlijke rust gevonden. Het heeft me inzicht gegeven over hoe hectisch het leven soms is en tevens inzichten over mijn eigen denkpatronen. Die denkpatronen die me tegenwerken heb ik leren herkennen en kan ik nu makkelijker relativeren. Ik ben nu meer in staat om mijn rust te bewaren en me niet meteen mee te laten zuigen in een vervelende gebeurtenis. Ik heb geleerd aardiger te zijn voor mezelf. Kortom, ik ben rustiger geworden en meer in balans."

Sandra: "mindfulness heeft mij geleerd hoe ik mijn gedachten op een bepaalde manier kan omzetten zodat ik beter kan omgaan met spanningen en stress. De meditaties zijn heel rustgevend, ik kwam altijd met een zeer voldaan gevoel thuis na iedere bijeenkomst. Ook het delen van de ervaringen in de groep vond ik heel fijn. Ik ben een opgewekter en positiever mens geworden."

Monique:"ik ben positief over mindfulness omdat je het kunt toepassen op elk moment als je vrij wilt zijn van hectiek, stress en onaangename omgevingsprikkels. Je kunt het toepassen zo vaak als je behoefte hebt als je je ‘hoofd vrij’ wilt maken. Meer leven in het hier en nu draagt bij dat je meer met beide voeten op de grond kunt blijven."

Margriet : "Mindfulness kwam op het juiste moment op mijn pad: i.v.m. mijn contract moest ik er 3 maanden uit. Ik had hier veel moeite mee en voelde weerstand. Ik ben toen gestart met de cursus mindfulness bij Marlé, wat me veel nieuwe inzichten gaf. Die 3 maanden verplichte pauze van mijn werk, kon ik daardoor juist als positief gaan zien; tijd om aan mezelf te werken, tijd om oude patronen te doorbreken. Marlé leidde op een respectvolle en rustige wijze de cursus, aandacht voor iedereen,  zonder te oordelen. Ook na de cursus bleven we contact houden. We wisselen van gedachten, delen ervaringen en het voelt goed om met elkaar op te trekken. Fijn dat Marlé op mijn pad is gekomen!!!"  

Thea: "Ik heb de mindfulness cursus als prettig ervaren. Marlé komt als trainer professioneel over, ze stelt de cursisten op hun gemak en als het nodig is krijgt iedereen op zijn tijd persoonlijke aandacht. Als persoon is zij prettig en ontspannen in de omgang".